Sommaren är på ingång – är du båtfantast rekommenderar jag i Veckans cirkulära #8 att du testar bryggornas Airbnb: Mooringo. Dessutom evenemang för att sprida delningsekonomins idéer och loppis för den tidsträngda.

mooringo

1 — FRITID: Utnyttja outnyttjade båtplatser i sommar
Som barn spenderade jag alla mina somrar på segelbåt. Bohuslän, Danmark, Norge. Att det kan vara tufft att hitta en plats i gästhamnarna blev jag varse redan då – med ökat antal båtar är det i dag ännu värre. Nylanserade Mooringo erbjuder ett nytt alternativ: Den som är ute med båten kan lägga ut sin privata båtplats så kan behövande båtgäster utnyttja den.

2 — DELNINGSEKONOMI: Global Sharing Week
Evenemang med delningsekonomi i fokus ligger tätt under försommaren. I mitten av maj ordnades Ouishare Fest i Paris i femte gången. Temat var After The Gold Rush, en hänvisning till det faktum att delningsekonomin lovade så mycket för några år sedan, och det som hänt är att globala storbusinessaktörer som Airbnb och Uber dominerar arenan – diskussionerna handlade om nästa steg. (Nytt för i år är att OuiShare Fest också ordnas i Barcelona i oktober.) 7-13 juni är det dags för Global Sharing Week, ett världsomspännande forum för delningsekonomi med 132 evenemang globalt. I Sverige är Global Sharing Week starkast representerat i Göteborg, tack vare föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg som bland annat ordnar Mapjam 4.0 (kartläggning av vad som finns inom delande och kollaborativ konsumtion i Göteborg) och Be A Local (utveckling av idéer kring hur lokalinvånare kan skapa värde för besökare i Göteborg med omnejd).

3 — LIVSSTIL: Loppis för folk i tidsnöd
Att stå på loppis och sälja saker kan vara både roligt och inkomstbringande, men det kräver att en avsätter tid. Nu finns Butiksloppis där en kan hyra ett skåp och ställa in saker till försäljning. Butiksloppis sköter allt det praktiska och när sakerna är sålda trillar vinsten automatiskt in på bankkontot. Finns i Hässleholm, Västerås (från 3 juni), Halmstad, Helsingborg, Löddeköpinge och Malmö.

Prenumerera på Veckans cirkulära genom att fylla i formuläret längst upp i högerspalten.