Cirkulär outfit

GreenhackGBG: Om att förlänga plaggs cirkulära loopar genom att lämna in till skräddare (och laga gratis hos många varumärken).

Under en vecka har jag gästat instagramkontot GreenhackGBG, Göteborgs stads satsning för att inspirera till ett grönare och rikare liv. Notera: Tyvärr försvinner styckesindelningen när inläggen infogas från Instagram, vilket gör texten aningen svårläst. Om du tycker det verkar intressant, gå gärna in och läs direkt på Instagram.

Dagens cirkulära outfit: Byxor Filippa K, inköpta på Emmaus, Backaplan. Sprack i baken för en tid sedan. Jag tog med dem till Filippa K:s butik på Västra hamngatan och fick dem lagade gratis, via skräddare som de samarbetar med. Det är gratis så länge skadan inte uppenbart beror på oömt förfarande och de bedömer att de kan stå för resultatet (och du ska helst ha kvitto från butiken). Tröja Oscar Jacobson, inköpt på Emmaus Backaplan i nyskick. Sömmen i kragen gick upp, jag lämnade tröjan till Oscar Jacobson-butiken på Avenyn och de lagade den gratis (via skräddare som de samarbetar med), no questions asked. Mycket bra resultat på ett svårt och känsligt ställe på tröjan. Rock Tiger of Sweden, inköpt på Emmaus Backaplan i nära nyskick, pris 350 kr, en bråkdel av nypriset. Den var aningen stor och jag gick till Skrädderiverksta’n på Kyrkogatan som tog mått och sydde in den i sidorna. Perfekt resultat, kostnad 660 kr, totalt ca 1000 kr för en Tiger-rock i nära nyskick, lite av ett kap. Skor Bianco, inköpta nya för ett drygt år sedan, väl använda vilket tagit rejält hårt på klackarna. Lämnade in dem till skomakaren på Wieselgrensplatsen som gjorde ett mycket bra jobb. Pris 200 kr (i city fick jag prisförslag uppåt det dubbla så det kan löna sig att kolla runt). Det här är ju inga märkvärdigheter egentligen, men det är först i lite mer mogen ålder som jag börjat göra de här sakerna på allvar. Det gäller att hitta sin skräddare och sin skomakare och sen komma iväg med plaggen dit. Brukar du lämna in plagg för att sy om eller laga? Tipsa gärna om skräddare eller skomakare som du har bra erfarenhet av! Foto @sandraskriver #göteborg #greenhackgbg #gbg #hisingen #hisingenftw #vardag #livsstil #miljö #hållbarutveckling #cirkulärekonomi #circulareconomy #street #streetfashion #fashion #fashionista #dailylook #outfit #barcelona #bcn #tigerofsweden #igersbcn #igers #tips #spain #catalunya #elborn #black #april @tojler

Un vídeo publicado por GreenhackGBG (@greenhackgbg) el