Ellen MacArthur till Stockholm 25 mars

Ellen MacArthur

Vad skulle krävas för att Sverige skulle ställa om till cirkulär ekonomi och vad har vi att vinna på det? Det och mycket annat kommer att diskuteras på KTH när Ellen MacArthur kommer till Stockholm.

Dame Ellen MacArthur slog världsrekordet i ensamsegling nonstop runt jorden 2005 och är en celebritet i Storbritannien. När hon några år senare drog sig tillbaka från kappseglingen bestämde hon sig för att anta en större utmaning: Att sprida kunskap om att jordens resurser är ändliga och att en övergång från en linjär ekonomi till en cirkulär ekonomi är nödvändig för framtida välfärd. Ellen MacArthur Foundation, som startades 2010 med bas i Storbritannien, har på kort tid blivit ett kunskapsnav som fått stort internationellt erkännande i sitt arbete med hur näringsliv och samhällen kan övergå till en cirkulär ekonomi.

Den 25:e mars kommer Ellen MacArhur till Sverige för att föreläsa och delta i ett panelsamtal i samband med Cradle Nets evenemang Cirkulär Salong.  Vad skulle krävas för att Sverige skulle ställa om till cirkulär ekonomi och vad har vi att vinna på det? Vilka förändringar i resursflöden, affärsmodeller och konsumtion skulle en cirkulär ekonomi i praktiken innebära? Dessa och många andra frågor kommer att diskuteras.

Under World Economic Forum i Davos i slutet av januari släppte Ellen MacArthur Foundation rapporten Towards The Circular Economy vol 2 som tagits fram av McKinsey, mer om den här.

 

ELLEN MACARTHUR  I STOCKHOLM

När? Måndag 25 mars, kl 17-19
Var? KTH
Evenemanget arrangeras av Cradle Net, KTH och CITIES the Magazine. Anmäl dig här.
Mer information kommer i slutet av februari.

 

Foto T H Martinez/Sea&Co