Instagramvecka på GreenhackGBG

Under den innevarande veckan gästar jag instagramkontot GreenhackGBG, Göteborgs stads satsning för att inspirera till ett grönare och rikare liv. Jag återpublicerar inläggen här på bloggen efter hand.

Notera: Tyvärr försvinner styckesindelningen när inläggen infogas från Instagram, vilket gör texten aningen svårläst. Om du tycker det verkar intressant, gå gärna in och läs direkt på Instagram.

Hej, jag heter Tobias Jansson och jag ska under min instagramvecka skriva om cirkulär ekonomi och framförallt vad du och jag som privatpersoner kan göra för att stötta en utveckling i cirkulär riktning. Jag driver bloggen CircularEconomy.se och har sedan snart fyra år åkt runt i Sverige och ”missionerat” om cirkulär ekonomi för företag, kommuner, högskolor och andra organisationer.

Cirkulär ekonomi vadå, vad är det? Enklast kan det förklaras som en vision om ett samhälle fritt från avfall, där alla material och produkter cirkulerar i kretslopp. I mitt nästa inlägg ska jag gå in lite djupare på den modell som finns. Bonus: Jag har sedan snart 15 år haft ett kärleksförhållande med Spanien och har de senaste åren bott av och till i Barcelona, och från och med slutet på förra året är det mest till. Under veckan kommer jag också att jämföra min livsstil i Göteborg och Barcelona och försöka säga nåt om var jag lever mest miljövettigt. För cirkulär ekonomi-nörden: Parkbänken på bilden från den spanska tillverkaren Santa & Cole är Cradle to Cradle-certifierad (en märkning för cirkulära produkter). På den här bilden bara råkade det också vara en eldriven lastcykel och längst ut till vänster en röd liten cykel från Barcelonas fantastiska lånecykelsystem Bicing med stationer på över 400 ställen i stan. #greenhackgbg #miljö #miljövänligt #hållbarutveckling #göteborg #gbg #vardag #livsstil #tips #april #bcn #barcelona #igersbarcelona #igersbcn #catalunya #catalunyaexperience #catalonia #spain #sweden #espana #barceloneta #santaandcole #cradletocradle #C2C #cykel #bicing #circulärekonomi @tojler #circulareconomy #ig_barcelona #ig_sweden

Una foto publicada por GreenhackGBG (@greenhackgbg) el