Cirkulär Visionär är här!

cirkularvisionarCirkulär ekonomi är inte stapelvara i den svenska bloggosfären – men nu finns Cirkulär Visionär, en systerblogg till CircularEconomy.se som drivs av Carina SundqvistInspirationsbyrån.

Hej Carina, vad är Cirkulär Visionär?

– En blogg som jag skapat för att sprida information om cirkulär ekonomi, som är något jag upptäckt ganska nyligen. Jag skriver om inspirerande exempel och förklarar vad cirkulär ekonomi är och man kommer också kunna följa mina tankar som företagare när jag arbetar med cirkulära principer.

carina_rundVad är lockande med cirkulär ekonomi?

– Det finns en stor möjlighet för företag att ställa om och bli mer resurseffektiva. Jag tror också att cirkulär ekonomi kommer leda till bättre kvalitet i produkter och nya intressanta tjänster som skapar fördelar för konsumenten.

Hur då bättre kvalitet?

– Om ett företag har en hyrmodell istället för en köpmodell så blir företaget mer måna om att göra produkter med hög kvalitet. I en hyrmodell ingår också service och underhåll, vilket konsumenten tjänar på.

Vad vill du som företagare göra?

– Jag vill köra mitt företag genom ett cirkulärt filter och sen vill jag hjälpa andra att göra samma sak. Jag vill föreläsa och driva debatten. Nyligen höll jag ett föredrag på Alströmergymnasiet i Alingsås. När jag frågade vad de trodde om cirkulär ekonomi så reste sig en kille och sa ”jag tror att man kan tjäna jättemycket pengar på det här”. Och så är det… Man kan ställa om till cirkulära principer för att tjäna pengar. Kan jag nå fram med mitt budskap till gymnasieelever så borde företagare kunna förstå också.

 

MER OM CARINA SUNDQVIST
Driver sedan 2007 Inspirationsbyrån som bland annat erbjuder stadsvandringar och rundturer som Walking Dinner och Fyrsafari. Sedan årsskiftet har CircularEconomy.se ett samarbete med Inspirationsbyrån kring att hålla workshops med tema Näringslivsutveckling med cirkulära affärsmodeller.

Nyfiken på min och Carina Sundqvists workshop om cirkulära affärsmodeller? Hör av dig till tobias@circulareconomy.se för mer info.

 

Foto (häst) Carina Sundqvist. Cirkulär Visionär är byggd i WordPress av CircularEconomy.se